Verkennen van de marktmogelijkheden van jouw onderzoek

Wat zijn de mogelijkheden om mijn onderzoek naar de markt te brengen?

Stel je voor, je hebt een vinding gedaan waarvan je vermoedt dat deze wel eens heel relevant zou kunnen zijn voor de maatschappij. Dan zou het een logische stap kunnen zijn om je onderzoek te vermarkten. Maar je vraagt je logischerwijs ook af of jouw vinding echt uniek is, of er wel echt behoefte aan is en wat de businesspotentie is.

En afgezien van dat, weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen en wat er allemaal bij het naar de markt brengen van je onderzoek komt kijken. Dat begrijpen we goed. En daarom adviseren we onderzoekers altijd al in een vroeg stadium met ons in gesprek te gaan om antwoord te krijgen op deze vragen. 

Zo helpen wij jou verder

Bij Business Generator Groningen begeleiden we al vijftien jaar ondernemende onderzoekers op weg naar de markt. En dat begint altijd met een eerste gesprek: ‘het sparren over de marktmogelijkheden van jouw onderzoek’.

We kijken naar de innovativiteit van jouw vinding, of er mogelijk een ‘long felt need’ bestaat en wat de business potentie kan zijn. Ook nemen we je in het eerste gesprek mee in de mogelijke stappen van het valorisatieproces. De uitkomst van het gesprek is iedere keer anders en aan het eind van het gesprek zul je niet antwoord op al je vragen hebben, maar wel heb je een beeld van de mogelijkheden en eventuele vervolgstappen.

Jouw onderzoek naar de markt?

Ook interessant voor jou

Jouw onderzoek naar de markt?

Doe de quickscan door je gegevens hieronder in te vullen.