Het opzetten van een spin-off start-up

Hoe schrijf ik een sterk businessplan?

Een succesvolle start-up begint met een sterk businessplan waarin je inzoomt op jezelf en je start-up idee, je doelgroep, de marktvraag, de samenstelling van je team, marketingactiviteiten en de wijze waarop je je activiteiten wilt financieren. Het schrijven van je businessplan is wellicht niet het meest leuke aspect van het naar de markt brengen van je onderzoek en vergt tijd, maar dwingt je wel actief na te denken over de toekomst van je bedrijf. Daarbij is een businessplan vaak een vereiste voor het verkrijgen van financiering. Wie slim is, investeert ook direct tijd in het opstellen van een Business Model Canvas. Dit ogenschijnlijk simpel A4tje helpt je objectief naar je start-up te kijken en gefundeerde keuzes te maken. Nu én in de toekomst.

Zo helpen wij jou verder

Je businessplan schrijf je zelf. Want jij kent jouw vinding als geen ander en bent in de lead bij het naar de markt brengen ervan. Gelukkig is er voldoende support om jou te ondersteunen bij het vormgeven van je businessplan. Zo kun je rekenen op de coaches van VentureLab. Door hun jarenlange ervaring kennen zij de bouwstenen van een sterk businessplan en kunnen zij je ondersteunen in het vormgeven ervan. Uiteraard biedt ook de KVK je tooling en events ter ondersteuning bij het schrijven van je businessplan. Of kijk naar de tooling en events die onze partner Rabobank je biedt voor een ijzersterke start.

Ook staat het team van GroBusiness voor je klaar om te sparren over al je ondernemersvragen. Een ideaal klankbord voor als je bezig bent met het schrijven van je businessplan. En sluit je vooral ook aan bij Founded in Groningen.

Onze partners

Jouw onderzoek naar de markt?

Jouw onderzoek naar de markt?

Doe de quickscan door je gegevens hieronder in te vullen.