Event
31 maart

VentureClass met Jantine Doornbos

Lessons learned van een snelgroeiende scale-up

FoodDrop/ Dropper

In 2016 had elk restaurant zijn eigen bezorgscooters die eten bij de mensen thuis brachten. Jantine zag de kans om deze bezorgdiensten te bundelen en de duurzaamheid te vergroten. In twee weken tijd was FoodDrop geboren: een maaltijdbezorgservice per fiets. Ze deed alles zelf: de branding, de marketing en het systeem dat de bestellingen verwerkte.

Na verloop van tijd begonnen Uber Eats en Thuisbezorgd zich op de bezorgmarkt te begeven en kwam haar positie met FoodDrop in gevaar. Ze besloot in te grijpen en de functionaliteiten van het platform te veranderen naar een platform dat meer dan alleen eten bezorgde maar alles van schoenen tot koffie. Dit betekende de start van Dropper in 2019.

Het bedrijf groeide ontzettend snel, aangewakkerd door de eerste lockdown in 2020. Het was een bewogen tijd voor Jantine, die helaas eindigde in een faillissement op 1 april, 2020. Hoewel, het niet altijd makkelijk is geweest, blijft het ondernemerschap kriebelen en is ze nu een aantal startups aan het opstarten om uit te zoeken welke manier van ondernemen het beste werkt.

Over Jantine Doornbos

Jantine Doornbos studeerde Informatiekunde aan de RuG en is bedreven in branding, devOps, start-ups, coaching, sales, logistiek, en informatiekunde. Ze is vooral bezig met het optimaliseren van processen om het leven van mensen makkelijker te maken.

Geef je op voor 31 Maart en laat je inspireren door de persoonlijke en professionele lessen die ze heeft geleerd van het snel opschalen van een bedrijf!

Zorg ervoor dat je je aanmeldt en van een plek verzekerd bent!

Programma

  • 19:00 – Inloop
  • 19:30 – Introducties
  • 19:45 – VentureClass
  • 21.00 – Einde van VentureClass
  • 21.00 – Netwerken & Drankjes

 

31 maart 2022

Jouw onderzoek naar de markt?

Doe de quickscan door je gegevens hieronder in te vullen.