Actueel

Business Generator Groningen joins Science to Impact; voor nóg meer impact van Nederlandse topwetenschap

Cécile Verger
Ilse van der Hoek

De wereld staat voor grote maatschappelijke uitdagingen. Gelukkig beschikt Nederland over topwetenschappers die met hun kennis en innovatieve ideeën oplossingen bieden voor een grote diversiteit aan vraagstukken. Om de impact van wetenschappelijke kennis te vergroten en in een stroomversnelling te brengen is er Science to Impact. Een initiatief van Techleap.nl en Universiteiten van Nederland. Business Generator Groningen heeft zich aangesloten bij dit initiatief en zo gaan we ook vanuit Groningen met de negen geformuleerde speerpunten aan de slag om de impact van wetenschappelijke kennis te vergroten.

De negen speerpunten

Aan de basis van Science to Impact liggen de rapporten Valorisatie Ontketend en Tussen uitvinding en uitdaging van respectievelijk Roland Berger en het Rathenau Instituut, welke Techleap.nl en Nederlandse Universiteiten vorig jaar lieten uitvoeren. Beide rapporten laten zien dat Nederland de afgelopen jaren belangrijke stappen heeft gezet op het gebied van valorisatie, maar dat een nieuwe benadering is vereist om de impact van de nederlandse topwetenschap verder te vergroten.

Science to Impact heeft daarop negen speerpunten geformuleerd om tot een effectief kennis-ecosysteem te komen. Je ziet ze hieronder.

Business Generator Groningen zet zich al jaren in voor een sterk valorisatie ecosysteem en vanuit dat profiel ondersteunen wij Science to Impact graag. De komende tijd zullen we je dan ook op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen Science to Impact.

 

Inspiratie van andere ondernemende onderzoekers

Benieuwd naar wat andere onderzoekers doen om hun maatschappelijke footprint te vergroten? In de serie Ondernemende Wetenschappers laat Science to Impact onderzoekers aan het woord die wetenschap en ondernemen combineren. Elk interview eindigt met een drietal take-aways voor de ondernemende onderzoeker. Wij mogen vijf exemplaren van dit boekje weggeven. Een exemplaar ontvangen? Reageer dan even in de comments of stuur een berichtje naar info@businessgeneratorgroningen.com. Dan zorgen wij ervoor dat het jouw kant op komt.

Science to Impact.

Jouw onderzoek naar de markt?

Doe de quickscan door je gegevens hieronder in te vullen.