Actueel

Vacature: Business Developer ‘Digitalisering’ en ‘Energie & Circulariteit’ (0,8 – 1 FTE)

Maarten van Roosmalen
Herman Groen
Anne Been

Business Generator Groningen ondersteunt onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en het UMCG bij het naar de markt brengen van hun onderzoek. Daarmee vergroten we de economische en maatschappelijke impact van wetenschappelijk onderzoek voor de maatschappij. Om deze impact nog verder te vergroten zijn wij op zoek naar jou!

Jouw rol

Een grote groep onderzoekers weet de weg naar de markt prima te vinden. Maar nog niet iedere onderzoeker is bekend met het naar de markt brengen van onderzoek. Dat is ook niet zo gek. Onderzoek valoriseren is namelijk nog niet altijd een vanzelfsprekendheid. Daarom vinden wij het screenen & scouten van onderzoek met marktpotentieel heel belangrijk. 

Als Business Developer ga je dan ook proactief met onderzoekers in gesprek om te bekijken wat de mogelijkheden zijn om het onderzoek door te ontwikkelen tot een nieuw product of nieuwe dienst. Indien die mogelijkheden er zijn, verken je samen met een IP-expert de mogelijkheden voor het beschermen van de kennis. Vervolgens faciliteer je bij het tot stand komen van een licentieovereenkomst. Dit kan een licentie aan een nieuwe op te richten start-up betreffen, maar het kan ook gaan om een licentie aan een bestaande marktpartij. 

De werkzaamheden in dit proces vragen om een open houding, waarbij je met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en sterke analytisch vermogen de brug weet te slaan tussen wetenschap en business. Uiteraard doe je dit niet alleen en werk je nauw samen met je collega Business Developers en IP-experts. Samen bespreken jullie cases en voorzie je elkaar van advies. 

Jouw expertise op het gebied van ‘digitalisering’ en ‘energie & circulariteit’?

Daar kunnen we duidelijk over zijn. Wij verwachten van jou niet dat je een inhoudelijke expert bent op beide themagebieden. Wél vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met beide thema’s, maar bovenal, dat je in staat bent je snel te verdiepen in een casus en hier een gedegen analyse op kunt loslaten. 

In het kort

Jij…

  • Vind een gezellige werkomgeving, waarin plezier in je werk en de drive om onderzoek naar de markt te brengen hand in hand gaan, essentieel.
  • Hebt een academisch werk- en denkniveau en beschikt over de capaciteit om jezelf complexe materie snel eigen te maken.
  • Hebt duidelijk affiniteit met digitalisering en tevens met energie & circulariteit.
  • Beschikt bij voorkeur over vijf jaar (commerciële en/of academische) ervaring en een netwerk op het gebied van innovatie. Bij voorkeur in relatie tot beide thema’s.
  • Bent een echte netwerker die zowel de taal van de onderzoeker als die van het bedrijfsleven spreekt.
  • Hebt een neus voor onderzoek met marktpotentieel en de ambitie om deze onderzoeken succesvol naar de markt te brengen.
  • Bent een doorpakker en weet inzichten te vertalen naar concrete acties
  • Beheerst de Nederlandse en Engelse taal; in veel gevallen is Engels de voertaal. 
  • Bent proactief, ondernemend en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
  • Hebt bij voorkeur ervaring met IP en licentieovereenkomsten (geen vereiste, wel een pré)

 

Wat we jou bieden

Business Generator Groningen biedt jou een uitdagende baan in een professioneel en gemotiveerd team. Je salaris is afhankelijk van je opleiding/ ervaring en valt binnen schaal 11, CAO-UMC. Een fulltime werkweek betreft bij ons 36 uur. Daarnaast ben je verzekerd van een vakantietoeslag van 8%, een eindejaarsuitkering van 8,3% en gunstige pensioenvoorwaarden. 

En nog belangrijker: door de aard van je werk ben je betrokken bij allerlei slimme innovaties die de maatschappij verder helpen, verstevig je jouw netwerk en ontwikkel je jezelf in razend tempo binnen een ambitieus en leuk team. 

Enthousiast geworden?

Dan nodigen we je van harte uit om uiterlijk 11 september op deze functie te solliciteren. Dit doe je door je motivatie en je CV of een verwijzing naar je LinkedIn profiel te sturen naar info@businessgeneratorgroningen.com

Meer weten? Neem dan contact op met Anne Been, Directeur Business Generator Groningen via a.been@rug.nl of 06-280 30 215

We kijken uit naar je reactie en wie weet versterk jij binnenkort ons team!

Jouw onderzoek naar de markt?

Doe de quickscan door je gegevens hieronder in te vullen.