Actueel

Bettina Zijlstra neemt afscheid als Interim Directeur Business Generator Groningen en geeft het stokje door aan Anne Been

Business Generator Groningen bestaat dit jaar 15 jaar en begeleidt onderzoekers van de RUG en het UMCG bij het naar de markt brengen van hun onderzoek. Zijlstra werd ruim 1,5 jaar geleden aangesteld als Interim Directeur en heeft zich de afgelopen periode hard gemaakt voor een heldere positionering van de Business Generator binnen het regionale innovatie-ecosysteem, deelname van de RUG en het UMCG aan de Nationaal Groeifonds aanvraag ‘Biotech Booster’, het KTO-NL plan om Nederland in 2030 valorisatie hotspot van Europa te maken en verbreding van valorisatie-activiteiten naar onder andere de aandachtsgebieden MedTech, Digitale Innovatie, Energie en Duurzaamheid.

Bettina Zijlstra: “Ik kijk met voldoening terug op een mooie periode waarin het team samen met haar partners in korte tijd een belangrijke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Vol vertrouwen geef ik het stokje nu door aan Anne Been. Anne, momenteel werkzaam als Business Developer bij Business Generator Groningen, is met zijn jarenlange ervaring en omvangrijke netwerk binnen het noordelijke innovatie-ecosysteem dé persoon om samen met het team de volgende fase van ontwikkeling in te zetten. Ikzelf heb bij mijn aantreden mogen voortbouwen op een sterk fundament gelegd door mijn voorgangers en ik heb er alle vertrouwen in dat Anne dat op zijn beurt ook zal doen.”

Zijlstra gaat vanaf juli aan de slag bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) als Afdelingshoofd VU Innovation Exchange Amsterdam & Grants Office (IXA-GO). Een mooie nieuwe uitdaging waarin haar jarenlange ervaring op het gebied van onderzoeksfinanciering, valorisatie en impact samenkomen. Zijlstra: “Ik mag samen met een nieuw samengesteld en enthousiast team aan de slag om de visie en strategische doelen van de VU op het gebied van onderzoek en valorisatie te vertalen naar concrete impact voor onze maatschappij. Ik ben dankbaar voor de waardevolle ervaring die ik de afgelopen jaren bij de RUG en Business Generator Groningen heb opgedaan, de fijne teams waar ik mee heb mogen werken en de mooie resultaten die wij samen hebben neergezet.”

Anne Been volgt haar met ingang van 1 juli op: “Er ligt een sterk fundament bij Business Generator Groningen. Doel is om dat fundament uit te bouwen door het valorisatie-klimaat voor ondernemende onderzoekers verder te ontwikkelen en daarmee het valorisatie-potentieel binnen de RUG en het UMCG optimaal te benutten. Ik kijk er enorm naar uit om hier samen met het team en natuurlijk met onze partners in het regionale en landelijke ecosysteem volop aan te gaan trekken en ik ben ervan overtuigd dat dit zal gaan leiden tot nog meer concrete impact binnen onze maatschappij.”

Meer weten over wat Business Generator Groningen voor onderzoekers van de RUG en het UMCG kan betekenen? Bezoek onze website en neem gerust contact met ons op.

Jouw onderzoek naar de markt?

Doe de quickscan door je gegevens hieronder in te vullen.